Printversie

HET WEER - INLEIDING

Het weer is een heel erg belangrijk onderwerp in een mensenleven. Dit blijkt ook wel uit het feit dat het weer elke dag opnieuw, overal ter wereld het gesprek van de dag is. Hoe vaak begint het gesprek met een bekende die je tegenkomt over het weer. Zinnen als 'het is mooi weer vandaag' of 'bah, wat een hondenweer' of ... zijn ons niet vreemd.

Het weer heeft dan ook veel invloed op ons leven:

Dat het weer een hele grote rol speelt in een mensenleven blijkt ook uit het feit dat het weer vaak aan bod komt in de vele bekende liedjes:

Voor fietsers is het weer helemaal belangrijk. Een fietser heeft altijd vragen als ’Is het wel weer om te gaan fietsen?’, ’Kan ik morgen een leuke fietsroute plannen of loop ik dan een erg groot risico dat ik een nat pak haal?’, of .... Allemaal vragen waar je als fietser heel graag een antwoord op wilt hebben. Omdat op deze site fietsen HET onderwerp is, kan dus het weer niet ontbreken.
Via het menu kan je bij de pagina ’het weer’ komen. Op deze pagina kun je nagaan wat voor weer het vandaag zal zijn, nu op dit moment, de laatste uren (neerslagradar), over de gehele dag. Ook het weer van de komende 3 dagen staat vermeld. Helaas is er niets zo veranderlijk als het weer, vandaar dat het ook wel leuk is als je zelf een beetje inzicht in het weer hebt. Lees daarom dus de pagina’s wolkenschuif en de vuistregels. Als fietser wil je niet alleen weten of het droog blijft, maar ook hoe hard het waait, maar wat betekenen toch die getallen, dit kun je lezen op de pagina Beaufort.