Printversie

ZIEN EN DOEN - INLEIDING

De Brabantse Wal, daar waar Brabant Zeeland kust.

De Brabantse Wal is een bijzonder en veelzijdig gebied met (inter)nationale allure. Een gebied met een aantoonbaar hoge natuurkwaliteit, vrij toegankelijk, waar een aansprekend pakket aan educatieve / recreatieve producten aanwezig is. De Brabantse Wal heeft een infrastructuur waarbij van rust en ruimte kan worden genoten, het kent een gezonde economische ontwikkeling en tegelijk behoud van het natuurlijke karakter van het gebied.

Op de Brabantse Wal is een herkenbare structuur voor fiets-, wandel-, ruiter- en vaarroutes gecreŽerd, zodat men nog meer kan genieten van het prachtige landschap.

De Brabantse Wal is een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Wilt u cultuur proeven of actief bezig zijn? Dan is de Brabantse Wal DE streek voor u. Op deze website vindt u onder het onderwerp zien en doen leuke ideeŽn voor een dagje uit, bezienswaardigheden, natuurgebieden, fietsroutes en wandelroutes.

U kunt gebruik maken van de fiets- en wandelroutes op deze website, maar u kan ook zelf met het fiets- of wandelknooppuntensysteem een route uitstippelen. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte bossen, op de weidse heidevelden, de slikken en gorzen, enzovoort.
En houdt u meer van cultuur en monumentale gebouwen, dan is Bergen op Zoom een aanrader, met zijn ruim 800 monumenten langs de middeleeuwse straatjes en pleinen, die het verhaal vertellen van een rijk en bewogen verleden van deze markiezenstad. Een bezoek aan een plaats als Steenbergen is ook zeer de moeite waard ook hier kan men genieten van wat over is van het rijke en bewogen verleden.

Geniet & Enjoy!

Carpe diem